Vučić najavio otvaranje fabrike u Zaječaru i 17 miliona evra za stadion

Vesti 15. jun 201918:01 > 18:16
Tanjug/ Predsedništvo Srbije

U Zaječaru će biti otvorena nova kompaniju u kojoj će od januara sledeće godine raditi 2.000 ljudi, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na skupu u okviru kampanje Budućnost Srbije u tom gradu.

Vučić je rekao da još ne može da kaže koja je to kompanija, a da će ugovor o njenom otvaranju biti potpisan u narednih mesec dana.

POVEZANE VESTI

Rekao je da je to „najvažnija vest koja se decenijama čekala“ jer će rad te firme doneti mnogo više novca za Zaječaru za puteve, kanalizaciju, vodovod i za rešavanje drugih problema.

Vučić je kazao da država u zdravstveni centar u Zaječaru ulaže 20 miliona, a 17 miliona evra u stadion za 8.200 gledalaca, po standardima UEFA.

Vučić je na mitingu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ najavio i da će biti rekonstruisan srednjoškolski centar u Zaječaru.

Pozvao je građane Timočkog okruga da ne odlaze u inostranstvo, one koji su otišli da se vrate, a ljude iz drugih delova Srbije da ulažu novac u taj kraj.

„Mir i stabilnost potrebni za brži ekonomski rast“

Predsednik Srbije izjavio je da su mir i stabilnost potrebni za brži ekonomski rast, veće plate i penzije i da zato, kako je istakao, „toliko energije i truda“ ulaže da „sačuva mir sa Albancima na Kosovu“.

„To je teška borba“, rekao je Vučić građanima u Zaječaru.

Vučić je kazao da Albanci ne žele kompromis, već samo da Srbija prizna nezavisnost Kosova.

„Kada kažemo moramo da razgovaramo o kompromisu, oni kažu nema kompromisa, hoćemo samo da priznate nezavisnost Kosova“, rekao je Vučić.

On je naveo da Beograd uvek hoće da razgovara, ali ne na način na koji to hoće Albanci.

„Tako se sa Srbijom ne razgovara, to ste mogli 2008. godine i 2006. godine kada se Crna Gora odvajala, dosta je bilo odvajanja, vreme je da se Srbija ujedinjuje štiteći nacionalne i državne interese, ne povredjujući nikog drugog i stalno tražeći kompromis“, istakao je Vučić.

On je kazao da je važno da se Srbija obnavlja, ali i da se pomogne narodu na Kosovu i očuva njihova bezbednost.