Jovanović: SzS nastavlja bojkot, umesto "sparinga" sa SNS, razgovor sa građanima

Vesti 17. jun 201912:01 > 12:04
FoNet/Nenad Đorđević

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović pozvao je sve opozicione potpisnike "Sporazuma sa narodom" da bojkotuju rad lokalnih parlamenata u Beogradu.

On je, obraćajući se novinarima ispred Skupštine opštine Zvezdara, rekao da će odbornici Saveza za Srbiju, nastaviti bojkot sednica gradske i opštinskih skupština u Beogradu i umesto da „sparinguju“ sa Srpskom naprednom strankom (SNS) razgovarati direktno sa građanima.

„Ova vlast ne reaguje na kritiku i argumente, već samo na pritisak“, konstatovao je Jovanović u obraćanju novinarima ispred Skupštine opštine Zvezdara.

Prema njegovim rečima, SNS je upropastio Zvezdaru koja je, kako je ocenio, zatrpana divljom gradnjom i saobraćajnim kolapsom.

Jovanović je postavio pitanje ko je predsednik opštine Miloš Ignjatović, za kojeg Zvezdarci nisu čuli.

„Ko im je nametnuo tog čoveka? Kako je moguće da pod njim cveta divlja gradnja i korupcija i da se nijedan objekat nije izgradio?“, upitao je Jovanović.

On je istakao da SNS uz fer i poštene izbore nikada neće pobediti.

Predstavnik Demokratske stranke Dragoslav Šumarac poručio je da neće biti dozvoljen urbanistički haos i delovanje urbanističke mafije na opštini Zvezdara.

„To nije samo investitorski urbanizam, to je predatorski urbanizam. Svaku zelenu površinu su betonirali ili pretvorili u zgrade. Nećemo dozvoliti uništavanje zvezdarske šume“, naveo je Šumarac.

Predstavnica pokreta Dveri i odbornica u Skupštini opštine Zvezdara Radmila Vasić ukazala je na to da je u trenutku dolaska Srpske narodne stranke na vlast 2016. opštinski budžet bio 536 miliona dinara, a ove godine je taj iznos povećan na 730 miona dinara.

„Budžet je povećan za oko 200 miloiona dinara, a građani Zvezdare nisu osetili bolji život i standard“, navela je Vasić.

Ona je ukazala na, prema njenom sudu, nenamenska trošenja sredstava, pa je upitala kako je 2016. godine za funkcionisanje predsednika opštine bilo potebno 6 miliona dinara, a ove godine mu treba 9 miliona dinara.

„Za troškove reprezentacije predsednik opštine treba da izdvoji ove godine 1.700.000 dinara. Oko milion dinara izdvojeno je za službena putovanja“, kazala je Vasić i upitala gde troše pare opštinski funkcioneri i gde putuju.