Vlajčić: Erozija celokupnog sistema stigla i do mladih ljudi

Vesti 19. jun 201908:55 > 08:56
N1

Novinar i filmski kritičar Milan Vlajčić ocenio je u Novom danu, komentarišući otkrivanje testa iz matematike i s tim u vezi protest osmaka koji su tražili da se završni ispit poništi, da je erozija celokupnog sistema stigla i do mladih ljudi.

„Oni već znaju šta ih čeka. Oni znaju, ono što i ja znam, da nam je obećano zlatno doba, a da smo dobili najgoru vlast u istoriji moderne Srbije“, rekao je Vlajčić.

pročitajte još:

Dodao je da su ti mladi ljudi najveće žrtve i da će, kad završe školovanje, „zbrisati na Zapad“.

„Sve je pogrešno postavljeno, do visokog obrazovanja“, smatra Vlajčić.

Komentarišući izjavu ministra prosvete Mladena Šarčevića da je reč o „malom deranžiranju“, Vlajčić je rekao da je u stvari sve što se desilo – „velika blamaža“.

„Smena je potpuno nevažna jer je taj čovek došao slučajno, niko nije znao za njega. I njega da smene doći će neko drugi, sa istim kvalifikacijama“, ocenio je Vlajčić.

Dodao je da je reč o „velikom zamajavanju“.

„Ceo sistem počiva na tome da se oni drže veoma homogeno, jer ako počne da se osipa srušiće se kao kula od karata“, navodi on.

Vesić bi morao odmah da bude smenjen

Govoreći o zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću, koji je objavio interne mejlove televizije N1, Vlajčić je rekao da je vlast od nečega što je normalno napravila zaveru.

#related-news_0

„Po svakom zakonu to je kažnjivo. On bi morao odmah da bude smenjen. Međutim, večiti zamenik je zapravo odlična kopija vrhovnog Gargamela. Oni žive od tih zamajavanja“, kaže Vlajčić.

Njemu, dodaje Vlajčić, ne treba postavljati pitanja.

„Samo treba slušati ta lupetanja i ko ima zrno soli u glavi vidi šta se događa“, kaže Vlajčić.