Posečena stabla na Košutnjaku, ne zna se po čijem nalogu

Vesti 19. jun 201916:24 > 16:28
Facebook/Petlovo brdo

Građani su u utorak uveče na Košutnjaku zatekli radnike sa kamionom koji su bez radnog naloga, plana seče i odgovornog lica vršili seču zdravih stabala crnog bora, objavljeno je na Facebook stranici "Petlovo brdo". Policija je po pozivu građana izašla na lice mesta.

„Zatekli smo veliki kamion sa prikolicom i nekoliko radnika koji su bili iznenađeni i zbunjeni, nisu pojma imali šta i za koga rade, nikakav radni nalog, planski dokument, plan seče ili bilo šta slično. Takođe nije bilo prisutno službeno lice ni JP Srbijašume, a ni JKP Zelenilo Beograd. Oni su sekli odokativno ‘s leva na desno“, piše na stranici „Petlovo brdo“.

Kamion, koji je bio natovaren stablima bora, na sebi nije imao registarske tablice. Radnici su na pitanje odakle su, odgovorili – iz Sarajeva.

Policija je izašla po pozivu građana, a kako se navodi na Facebook stranici, dvojica policajaca sa Čukarice obavestili su svoje nadređene.

„Dvojica policajaca sa Čukarice su bila veoma profesionalna i obavestili su svoje nadređene a oni dalje tužilaštvo, čekala se neka osoba ili nešto skoro dva sata i onda je taj ‘neko’ telefonirao i ‘svi papiri su bili čisti'“, pišu građani.

Na Facebook stranici „Petlovo brdo“ objavljen je snimak na kojem se vidi pun kamion posečenih stabala, kao i to da radnici ne znaju da odgovore na pitanja građana koji je prilikom dolaska oborio ogradu i počeo da protestuje.

Iz Javnog preduzeća Srbijašume za Mondo su rekli da oni ne gazduju tim delom parka, a šumarski inženjer Adiba Džudović ističe da to preduzeće planski obavlja seču u delovima Košutnjaka kojim gazduje.

Nedavno su, takođe u Košutnjaku, posečena stabla, kako bi bila izgrađena sportska dvorana, kao i zid za sportsko penjanje. Kako je objavio mondo.rs, tim delom Košutnjaka upravlja Republički zavod za sport.