Nameti snega u selima kod Prijepolja i do metar

Vesti 06. apr 201511:06 > 11:24
Tanjug/AP/Jens Meyer

Sneg koji pada od subote pravi probleme na putevima u okolini Nove Varoši i Prijepolja. U pojedinim selima nameti i do metar.

Sneg umerenog intenziteta jutros je padao na Kopaoniku i u Dimitrovgradu, kao i na Crnom vrhu, Zlatiboru i u Sjenici.

Sneg koji i danas pada stvorio je probleme žiteljima prijepoljskih sela Kamena Gora i Babine.

Predsednik Mesne zajednice Kamena Gora Živko Kijanović kaže za Tanjug da je u tom mestu od juče napadalo 30 centimetara novog snega, a visina nameta u pojedinim zaseocima je čak do jednog metra.

Sneg koji pada od prekjuče u Novoj Varoši uslovio je otežano funkcionisanje saobraćaja, najviše u brdsko- planinskim predelima, potvrdio je Tanjugu direktor tamošnje Direkcije za izgradnju Miroljub Šaponjić.

On je precizirao da u gradu ima 15, a u pojedinim mestima koja su na većoj nadmorskoj visini i do 30 centimetara snežnog pokrivača.

„Glavne saobraćajnice su prohodne, postoje problemi u brdsko planinskim selima, ali i tamo ljudi prolaze traktorima i terenskim vozilima“, naveo je Šaponjić.

Direktor je dodao da će biti preduzete mere čišćenja ukoliko bude obilnijih padavina i napomenuo da to iziskuje ogromne troškove.

„Imali smo vanrednu situaciju na našem području od 8.do 16. marta uvedenu zbog snega koji je odsekao brojna sela, pa smo skoro sva sredstva namenjena za čišćenje lokalnih puteva potrošili, a za sada nismo dobili nkakvu pomoć od države“, zaključio je Šaponjić i izrazio očekivanje da u narednom periodu neće biti sličnih teškoća.