Zelena stranka prekida proteste u Košutnjaku

Vesti 01. jul 201915:44 > 15:48
N1

Zelena stranka saopštila je da prekida proteste u Košutnjaku zbog pojave grupa i pojedinaca koji pokušavaju prebrojavanjem i podelom građana da radikalizuju mirnu građansku šetnju I oduzmu joj legitimitet izazivanjem incidenata.

Zelena stranka organizovala je i predvodila dve protestne šetnje protiv investitora Zavoda za sport, po čijem je nalogu posečeno drveće u parku Košutnjak.

Protesti su protekli bez incidenata, a od investitora je traženo da pokaže dokumentaciju i stručne procene na osnovu kojih je dobio odobrenje za seču.

POVEZANE VESTI

Ta stranka navela je da neće dozvoliti da se mirni građanski protest zloupotrebi i pretvori u farsu od koje će korist imati profesionalni „perfomans protestanti“, neodgovorni investitori i još neodgovornije gradske službe koje su dale dozvolu za seču drveća.

Oni traže da Košutnjak dobije najviši stepen zaštite kako bi se sprečile buduće zloupotrebe.

Predsednik Zelene stranke i narodni poslanik Goran Čabradi rekao je da će ta stranka podnosti tužbe, prekršajne i krivične prijave, kao i da će pokrenuti inicijativu da se park Košutnjak „trajno zaštiti od svake buduće izgradnje“.