Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge

Vesti 01. jul 201919:06 > 19:09
Printskrin/Youtube/RTV Pink Official

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je treću po redu optužnicu protiv Zorana Marjanovića, kojom se tereti za teško ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović. Ovom odlukom optužnica je posle više neuspelih pokušaja, sada postala pravosnažna pa bi uskoro trebalo da se zakaže početak suđenja.

Portparol Apelacionog suda u Beogradu Mirjana Piljić rekla je za Tanjug da je ovaj sud odbio žalbe Marjanovićevih branilaca i potvrdio rešenje Višeg suda od 30. aprila kojim je optužnica potvrđena.

Taj sud smatra da su u obrazloženju potvrđenog rešenja dati dovoljno jasni i argumentovani razlozi o odlučnim činjenicama koje se odnose na konkretne dokaze na osnovu kojih je prvostepeni sud izveo zaključak o postojanju opravdane sumnje „da je okrivljeni izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret“.

„Dokazi prikupljeni u pretkrivičnom i istražnom postupku daju dovoljnu osnovu za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv za krivično delo za koje je optužen“, navela je Piljić.

Apelacioni sud je prošle jeseni ukinuo drugu optužnicu protiv Marjanovića i naložio dopunu istrage, a prethodno mu je u junu ukinuo pritvor u kojem je bio 10 meseci. Treću optužnicu, kojom se Marjanović kao i ranije tereti za krivično delo teško ubistvo, Više javno tužilaštvo podiglo je 17. aprila, a sud je potvrdio rešenjem od 30. aprila.

Za teško ubistvo zaprijećena je kazna do 40 godina zatvora.

Marjanović se optužnicom tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči. U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i njihova maloletna ćerka.

Marjanoviću je nedavno sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je ukinut pritvor u kojem je bio 10 meseci. Marjanović je bio uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po posle ubistva. On je i pre toga bio privođen, ali je posle ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.