Udruženje privrednika sa severa Kosova: Od srede radnje ponovo otvorene

Vesti 02. jul 201921:03 > 21:08
N1

Na sastanku privrednika sa severa Kosova je odlučeno da prodavnice, ugostiteljski objekti, apoteke, koje su prethodna dva dana bile zatvorene, od srede ponovo počnu sa radom.

„Protest upozorenja je pokazao snagu, slogu i spremnost za borbu Srba na severu Kosova i Metohije. Pokazali smo snagu, jedinstvo, da ne mogu da nas slome i da nećemo da trpimo da se puca i napada na one koji vrše snabdevanje osnovnim životnim namirnicama“, prenosi KoSSev saopštenje Udruženja privrednika sa severa Kosova.

POVEZANE VESTI

Dodaje se da će „svaki dalji pokušaj Prištine naići će na još snažniji odgovor“.

„Pošto je ovo protest upozorenja, radnje na severu koje će od sutra raditi, biće zatvorene na mnogo duže svaki sledeći put kada na nas ponovo budu pucali zato što vozimo mleko, brašno, zejtin ili novine na srpskom jeziku za srpski narod na severu Kosova i Metohije. Svesni smo da nas čeka dugotrajna borba, koja zahteva jedinstvo, trud, možda i žrtvovanje… mi drugu zemlju nemamo i ovu našu ne damo nikom“, piše u saopštenju.

U saopštenju se apeluje na međunarodnu zajednicu da „konačno shvati dramatičnost situacije na severu i da reaguje kako bi pacifikovala Prištinu, pre nego što se desi neki incident koji bi mogao stvari dovesti do tačke bez povratka“.