Niškom odborniku upućene pretnje zbog organizovanja antifašističkih šetnji

Vesti 06. jul 201911:11 > 11:16
N1

Šefu odborničke grupe "Niška inicijativa" Srđanu Noniću, na čiju inicijativu su u Nišu organizovane antifašističke šetnje, upućene su pretnje preko društvenih mreža.

Mladić koji se predstavlja kao pripadnik navijačke grupe „Odred Beli Krstić“ poručio je Noniću da je „trebalo da mu razbiju glavu“ još prilikom prve antifašističke šetnje.

POVEZANE VESTI

On je takođe Noniću poručio da je „dirnuo u grupu“ i da „neće proći nekažnjeno“.

„Započeo si proces bez povratka, ako treba i ispred skupštine te čekamo“, napisao je pomenuti mladić.

Nonić je kazao za agenciju Beta da će u toku dana o pretnjama obavestiti policiju i Osnovno javno tužilaštvo.

„Videćemo da li će nadležni sada reagovati, jer konstantno ćute na fašizam u ovom gradu“, rekao je Nonić.

On je dodao da se mladić koji mu je pretio, nalazio u grupi muškaraca koja je pre dve nedelje na nišavskom keju nacističkim podizanjem ruke pozdravila antifašističku povorku.

Nonić je inicirao protestnu šetnju nakon što je student Uroš Janjić izboden na keju samo zato što je nosio majicu „antifašist“, a napadaču je omogućeno da se brani sa slobode.

Tokom antifašističke šetnje grupa mladića je protestnu povorku pozdravljala nacističkim pozdravom, pri tom uzvikujući „živeo Ljotić, živeo Nedić, Srbija Srbima“.

Antifašistička šenja organizovana minulog četvrtka prošla je bez inicidenata, a na Nonićevu inicijativu odbornici „Niške inicijative“ su izbrisali sa keja kukaste krstove i fašističke poruke.