Radojičić u Moskvi: Novi koncept rasvete u Beogradu

Vesti 07. jul 201911:36 > 11:39
Izvor: Beoinfo

Tokom boravka u ruskoj prestonici, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je sedište kompanije "Boos lighting group" i sastao se s njenim predsednikom Georgijem Bosom, s kojim je razgovarao o budućoj saradnji na novom konceptu rasvete u Beogradu.

„Tema našeg sastanka je dolazak ove kompanije u Beograd i njihovo angažovanje na konceptu ekološke rasvete, s obzirom da smo u januaru potpisali sporazum o saradnji. Sada sam imao priliku da vidim kako je ova kompanija uradila sjajan posao u Moskvi. O tome svedoči i ulično osvetljenje, osvetljenje mostova, parkova, kao i dekorativna rasveta zgrada. Uveren sam da ćemo i u Beogradu imati sjajne rezultate ove saradnje“, kazao je Radojičić, a prenosi Beoinfo.

Predsednik kompanije Georgij Bos gradonačelniku Radojičiću predstavio je rasvetu koju proizvode u njihovim fabrikama u Rusiji, Nemačkoj i Španiji.

Naglasio je da su sa cenama konkurentni, da njihova proizvodnja ni malo ne zaostaje od one vodećih firmi u oblasti ulične rasvete na zapadnom tržištu, ali i da su im proizvodi dvostruko jeftiniji i imaju duži garantni rok.

„Dopalo mi se i što školuju kadrove na Katedri za svetlosnu tehniku Moskovskog energetskog instituta. Žele da dobrim učenicima iz Srbije omoguće da se u Moskvi specijalizuju u ovoj oblasti“, rekao je Radojičić.

Sporazum između Grada Beograda i kompanije „Boos lighting group“ potpisan je u januaru u Beogradu, tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Novi koncept rasvete grada Beograda znači, s jedne strane, ekološki prihvatljiviji način osvetljenja, a s druge, i veliku uštedu u energiji, tako da su mnogi gradovi u Evropi i svetu prešli na taj način osvetljenja. Dogovorili smo se da ćemo se posebno baviti dekorativno-fasadnom rasvetom koja značajno može da se unapredi. Moskva je danas izuzetan primer Beogradu za ovakav način osvetljenja i zbog toga je saradnja sa ruskim kompanijama za nas vrlo značajna. Hram Svetog Save je jedan od najvažnijih objekata na kojem će se prvo raditi projekat fasadno-dekorativne rasvete“, naglasio je Radojičić.