Zamenik člana Odbora za etiku Beogradskog univerziteta podneo ostavku zbog Malog

Vesti 15. jul 201921:29 > 21:33
N1

Slobodan Prvanović sa Instututa za fiziku, zamenik člana Odbora za profesionalnu etiku Beogradskog univerziteta, podneo je danas ostavku nakon što je predmet osporene doktorske disertacije ministra finansija Siniše Malog vraćen Fakultetu organizacionih nauka na ponovno odlučivanje.

Prvanović kaže za Insajder da je ostavku podneo jer od samog početka smatra da je očigledno da je u pitanju plagijat.

„Ja sam zamenik člana Odbora i danas, pošto je profesorka Mirjana Čomor prisustvovala današnjoj sednici, nisam bio prisutan, ali sam u medijima video odluku Etičkog odbora i odlučio da podnesem ostavku jer smatram da je to pogrešno. Da sam bio prisutan, glasao bih suprotno“, kaže Prvanović.

Kako dodaje, svoj stav o ovome izneo je još na sastanku pre mesec dana kada su Etičkom odboru i stigle žalbe na doktorat Siniše Malog.

„Tada sam se izjasnio da nema potrebe da se procedura sprovede i da je očigledno da je plagijat. Ostali članovi se nisu izjašnjavali“, ističe Prvanović.

Nakon današnnje odluke, on je, kako kaže, putem i-mejla obavestio kolege da podnosi ostavku.

„Mi se ne slažemo da stvar nije jasna jer je po meni stvar ovde vrlo jasna i zato meni nije mesto tamo“, rekao je Prvanović.

Prvanović kaže da ne želi da tvrdi, ali da deluje da je današnja odluka da se osporeni doktorat vrati na novo odlučivanje FON-u samo kupovina vremena.

„Sumnjam da je odugovlačenje. Nisam bio prisutan na sednici i zato ne bih da tvrdim i ispadnem nekorektan“, kaže Prvanović.

Ranije danas održana je sednica Odbora za profesionalnu etiku Beogradskog univerziteta na kojoj je odlučeno da predmet osporene doktorske disertacije ministra finansija Siniše Malog bude vraćen Fakultetu organizacionih nauka na ponovno odlučivanje.