Dačić: Socijalisti su najstariji srpski politički brend, stoje postojano

Vesti 17. jul 201910:57 > 11:00
N1

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić uputio je čestitku članovima i simpatizerima SPS povodom Dana partije, uz poruku da srpski socijalisti 21. veka "stoje postojano na stazi koju su utabali najbolji ljudi u novijoj istoriji" srpskog naroda.

Dačić je u čestitki podsetio da je 17. jula 1990. godine osnovan SPS na temeljima socijalističkih i komunističkih ideja.

„Naša ideologija zasniva se na borbi za prava radnika, seljaka, omladine, penzionera, za jednakost polova, za besplatno školstvo i zdravstvo, za dostojanstven život svih građana“, naveo je Dačić.

„Nadahnuti smo idealima koji spajaju najnaprednije ljude celog čovečanstva. Niko u Srbiji nema takvo nasleđe, niti takve stručne, iskusne, odgovorne, posvećene ljude za svaki zadatak i posao“, istakao je Dačić.

On je poručio da su socijalističke vrednosti osnov državnosti Srbije i da su „socijalisti najstariji srpski politički brend“, kao i da ne postoji politička snaga „u srpskom narodu sa dubljim korenima od SPS“.

„Uvek smo bili i danas smo baš tamo gde je i trebalo da budemo deleći sudbinu onih zbog kojih i postojimo. Hvala vam što ste svih godina verovali i podržavali nas u teškim i srećnim trenucima. Mi ćemo i dalje nastaviti borbu za jedine prave ideale – za socijalističke vrednosti“, naglasio je Dačić.