Albanac pomagao kombiju sa robom iz Srbije da pobegne carini na Kosovu

Vesti 21. jul 201914:36 > 14:38
YouTube

Službenici kosovske carine uhapsili su u subotu u Kosovskoj Mitrovici 25-ogodišnjeg Albanca zato što je pokušavao da omete carinike prilikom zaustavljanja kombija sa robom iz Srbije, objavio je Kossev.

Carina Kosova je saopštila da su posle informacije o potencijalnom krijumčarenju, carinski službenici pokušali da zaustave kombi za koji se sumnjalo da prevozi krijumčarenu robu iz Srbije. Vozač kombija se oglušio o više naredbi da stane i pobegao je ka selima u okolini Kosovske Mitrovice, prenosi Kossev.

Tokom potere za kombijem, drugo vozilo neprestano je pokušavalo da omete kosovske carinike u hvatanju kombija. Posle sat vremena potere, službenici su uspeli da zaustave kombi u kom su pronašli preko 1.000 litara krijumčarenih pića i drugih prehrambenih proizvoda iz Srbije.

Iz Carine su naveli da će protiv vozača kombije biti pokrenut krivični postupak.

Pored toga uhapšen je i 25-ogodišnji mladić albanske nacionalnosti koji je, kako iz carine navode, svojim automobilom pokušavao da omete carinsku poteru za odbeglim kombijem. Kako navode, njegov automobil imao je lažne tablice.

Dodaje se da se on opirao hapšenju i pretio službenicima koji su uspeli da ga savladaju.

Proizvodi i oba vozila su zaplenjeni.