Na ulazu u francuski grad Epon pisaće i Prokuplje

Vesti 22. jul 201923:44 > 23. jul 2019 00:05
N1

Skupština opštine Epon donela je odluku da na ulazu i izlazu iz tog francuskog grada pored natpisa Epon na tabli stoji i ime Prokuplja, rekli su u Prokuplju predstavnici tog francuskog grada sa kojim je srpski grad pobratimljen.

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović, koji je u ponedeljak primio delegaciju Epona, rekao je Agenciji Beta daje „prijateljstvo francuskog i srpskog naroda neraskidivo i datira još iz vremena Prvog svetskog rata kada su se francuski vojnici zajedno sa srpskim borili za slobodu Srbije“.

„Očekujemo da delegacija grada Prokuplja prisustvuje svečanom postavljanju novih dvojezičnih tabli u Eponu“, kazao je Anri Bezar, većnik zadužen za saradnju sa Prokupljem.

On je podvukao da su za realizaciju ove ideje o francusko srpskim natpisima na tablama, zaslužni gradonačelnik Epona Gi Miler, njegov zamenik Ivica Jović, poreklom Prokupčanin i Pjer Tranije, praunuk generala Šarla Tranijea, koji je komandovao francuskom konjicom prilikom oslobađanja Prokuplja u Velikom ratu.