Ne davimo Beograd: Sa sajta Zavoda za sport uklonjen ugovor o seči na Košutnjaku

Vesti 23. jul 201913:43 > 13:45
Izvor: N1

Inicijativa Ne davimo Beograd (NDMBGD) saopštila je da je sa sajta Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije uklonjen ugovor o javnoj nabavci koja se tiče seče stabala na Košutnjaku nakon što je ta inicijativa objavila da je nosilac izrade urbanističkog plana firma gradskog urbaniste Marka Stojčića.

U saopštenju te incijative navodi se da je firma „Arhitekton“, koja je u vlasništu glavnog gradskog urbaniste i člana glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS), bila jedini ponudjač i pobednik na tenderu za izradu tog urbanističkog plana vrednog 25 miliona dinara.

POVEZANE VESTI

„Sve češće se za velike poslove za koje tendere raspisuju javna preduzeća ili čak Grad Beograd, javljaju samo firme direktno povezane sa SNS-om koje kao jedini ponudjači dobijaju poslove. Jedan od najpoznatijih slučajeva svakako je firma ‘Keep light’ koja je u poslednjih pet godina dobila, skoro isključivo kao jedini ponudjač, poslove nabavke novogodišnje rasvete u vrednosti od preko 840 miliona dinara“, dodaje se u saopštenju.

Ta inicijativa navodi da se posledice takvih „dilova“ vide kroz krčenje šume na Košutnjaku zbog projekta izgradnje sportskog centra, na Avali zbog veštačke ski staze i pripadajućih objekata, na Ušću i Kalemegdanu zbog gondole i drugih komercijalnih sadržaja.