Vučić i Han o dijalogu Beograda i Prištine i evropskim integracijama Srbije

Vesti 25. jul 201920:16 > 20:26
Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Vili Mir sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom o situaciji na Zapadnom Balkanu, kao i o budućim koracima Srbije na evropskom putu.

Predsednik Vučić i komesar Han su, u razgovoru o regionalnoj situaciji, posebno razmotrili zastoj u dijalogu Beograda i Prištine i stanje nastalo posle ostavke premijera Kosova Ramuša Haradinaja, navodi se u saopštenju Predsedništva.

Vučić je rekao da je Srbija i ovom prilikom, kao i uvek, reagovala smireno i odgovorno. On je zahvalio komesaru Hanu na razumevanju i angažovanju da se dijalog Beograda i Prištine odblokira. Takođe je ponovio da Srbija ostaje privržena politici mira i saradnje, kako bi sačuvala stabilnost u regionu.

Han je pozdravio opredeljenje Srbije da sačuva regionalnu stabilnost. On je još jednom istakao svoju spremnost da pokuša da pomogne da se steknu uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, saopštilo je Predsedništvo.

Kada je o evropskim integracijama reč, Han je pozvao Srbiju da ubrza reformski proces i da sa većom odlučnošću radi na vladavini prava.