Godinu dana od ubistva advokata Ognjanovića, rezultata istrage – nema

Vesti 26. jul 201918:14 > 18:25
N1

U nedelju 28. jula navršiće se godinu dana od ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića, a rezultata istrage i dalje nema. Zbog toga advokati negoduju, iako priznaju da su ih nadležni uverili da pomaka u tom slučaju ima. Ipak, upozoravaju da loša kooridnacija rada tužilaštva i policije ugrožava istrage.

Godinu dana nakon brutalnog ubistva poznatog advokata, postoji pomak u istrazi, ali ne i zadovoljstvo njegovih kolega radom policije i tužilaštva. Predsednici više strukovnih komora kažu da su dobili određene informacije o tom slučaju i da ih je to uverilo da se na njemu radi. 

POVEZANE VESTI

„Mi imamo podatke o broju i vrsti preduzetih istražnih radnji i one su u vremenskom kontinuitetu i odigravaju. Na osnovu tih informacija koje sada imamo stekli smo utisak da predmet nije zaboravljen i daje prioritetan. Mogu da vam saopštim i da je u pitanju jedna šira istraga i jedna međunarodna istraga“, kaže predsednik AKS Viktor Gostiljac.

U poslednjih godinu dana bilo je 55 napada na advokate, ali bez epiloga, za šta u strukovnoj komori krive nerad istražnih organa.

„Osnovni problem je u policiji i tužilaštvu i njihovoj međusobnoj komunikaciji. Mislim da tužilaštvo koje rukovodi postupcima, ne koristi sva sredstva koja ima u skladu za ZKP, da ne pokazuje dovoljno incijative u tom smislu i da su zato mnogi od tih predmeta došli u jedan ćorsokak“, kaže Gostiljac.

Iz advokatske komore poručuju i da neće odustati od insistiranja da saznaju zbog čega i po čijem nalogu je Ognjanović prisluškivan.

Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 28. jula prošle godine nedaleko od stana u kome je živeo. Branio je mnoge poznate ličnosti, od Slobodana Miloševića u Hagu, do jednog od navodnih šefova srpske mafije Luku Bojovića, koji u Španiji služi zatvorsku kaznu.