Incident u Šapcu: Grupa mladića vređala učesnike Zone novog optimizma

Vesti 28. jul 201921:13 > 21:25
N1

Grupa mladića okupila se ispred Šabačkog pozorista, neposredno pred otvaranje manifestacije "Zona novog optimizma", koja se po drugi put održava u Šapcu. Okupljeni mladići su dobacivali i vređali učesnike tribine, ali većih incidenata nije bilo. Početak tribine kasnio je pola sata.

Oko dvadesetak, uglavnom mlađih ljudi okupilo se ispred Šabačkog pozorišta, neposredno pred tribinu pod nazivom „Karikature protiv diktature“, kojom se obeležava početak višednevne manifestacije „Zona novog optimizma“.

POVEZANE VESTI

Oni su vređali prisutne, skandirali „Ustaše“, „Aco Srbine“ i „Kosovo je srce Srbije“, a nosili su i plakat sa likom gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, kome su uzvikivali „Zabela – Zeleni“.

Takođe su nosili i plakat na kom se vidi Aleksandra Janković, žena koja je na društvenim mrežama uputila pretila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj deci, zbog čega je pre nekoliko dana uhapšena.

Grupa mladića nije nosila bilo kakva obeležja, ceo incident trajao je nekoliko minuta, nakon čega su se demonstranti povukli.

Tribina je potom nastavljena, a na njoj su između ostalih govorili karikaturisti Dušan Petričić i Predrag Koraksić Koraks, profesorka u penziji Srbijanka Turajlić, profesor Ognjen Radonjić, novinar Nedim Sejdinović, kao i novinarka Snežana Čongradin, kojoj je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj prošle nedelje uputio pretnje i uvrede.

Manifestacija Zona novog optimizma trajaće do četvrtka uveče, a u tom periodu biće održan niz tribina, na kojima će se između ostalog govoriti o radničkim i ženskim pravima, slobodi medija, ali i o bojkotu predstojećih izbora i rada Narodne skupštine.