Brnabić: Na FPN-u se pričalo o izmenama zakona koji je donela aktuelna opozicija

Vesti 31. jul 201909:06 > 09:18
N1

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se na sastanku predstavnika vlasti i opozicije u Beogradu pričalo o izmenama izbornog zakona koji je donela "aktuelna opozicija".

POVEZANE VESTI

„Govorilo se o ‘demokratskim tekovinama’ koje su oni napravili da bi pobeđivali na svim izborima. Bilo je reči o promeni skupštinskog poslovnika koji su oni doneli, a Srpska napredna stranka nije dirala. Poslovnik im se danas ne sviđa zbog toga što ne daje prostora opoziciji“, kazala je Brnabić na televiziji „Prva“.

Ona je kazala da nije bilo pritisaka na SNS da se održi sastanak sa opozicijom i dodala je ta stranka uvek bila spremna na dijalog.

Brnabić je kazala da bi želela da mediji budu „otvoreniji“ prema opoziciji, „da bi građani mogli da vide šta sve govore“.

„Želela bih da građani mogu da vide šta je Dragan Đilas govorio u autorskom tekstu u NIN-u. On je kazao da je Moravski koridor nepotreban, želela bih da građani Čačka i ostalih mesta kroz koje taj koridor treba da prođe to čuju“, istakla je Brnabić.

Ona je ocenila da bi mediji svakako mogli da budu „otvoreniji“, ali da se ona ne bavi uređivačkom politikom.

Drecun: Svaki dijalog je dobar

N1

Narodni poslnik iz Srpske napredne stranke Milovan Drecun ocenio je da je jučerašnji razgovor predstavnika vlasti i opozicije dobar, jer svaki dijalog smanjuje tenzije.

„Sastank je organizovan verovatno sa namerom da se olakša atmosfera. Svakom društvu da bi se razvijalo potrebna je jaka i konstruktivna opozicija koja će da nudi dobra rešenja i u tom pravcu treba da se usmerava“, rekao je Drecun za Radio-televiziju Srbije.

On je, ipak, napomenuo kako misli da je Skupština pravo mesto za dijalog.