Tepić: Nema delimičnog prihvatanja zahteva protesta – ili sve ili bojkot

Vesti 31. jul 201909:17 > 09:19
N1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da više nije pitanje šta bojkot izbora donosi jer je o tome trebalo da se razmišlja pre no što je bilo ko stavio potpis na Sporazum sa narodom.

„Potpisali smo Sporazum sa narodom, nemamo pravo da se nećkamo. Ukoliko smo dali reč građanima, te reči se moramo držati”, rekla je Tepić na tribini u organizaciji „Novog optimizma“ u Šapcu.

Kazala je da, nakon što je više od 200.000 građana takođe potpisalo Sporazum, nema kompromisa dokle god se ne ispune zahtevi – kako tog dokumenta, tako i Stručnog tima protesta „1 od 5 miliona“.

„Ako se ne oslobode mediji, ako REM i RIK ne počnu da rade svoj posao, ako se ne prekine sa funkcionerskom kampanjom, kao i propagandnim ratom koji režim vodi protiv svih neistomišljenika, nema izbora. Takvi izbori biće nelegitimni, nećemo ih priznati, kao što nećemo priznati ni sve odluke te potencijalne Vlade koja se bude formirala“, poručila je Tepić.

Ona je rekla i da za Stranku slobode i pravde, kao i za Savez za Srbiju čiji je deo, nema dileme oko bojkota izbora ako se uslovi ne ispune.

„Nema delimičnog prihvatanja uslova, nego ono što smo potpisali – sve do jedne tačke“, zaključila je Tepić.