Klačar: Ima vremena da se primeni dogovor o izbornim uslovima ako do njega dođe

Vesti 31. jul 201912:06 > 12:09
N1

Izvršni direktor CESID-a Bojan Klačar ocenio je da će biti vremena da se do predstojećih izbora 2020. godine primene zaključci sa najavljenih sastanaka vlasti i opozicije, "ukoliko dijalog dovede do konkretnih rešenja".

Klačar je za agenciju Beta kazao da su teme za razgovor odabrane sa ciljem da, ukoliko dođe do dogovora, mogu da budu primenjene na vreme.

POVEZANE VESTI

On nije želeo da precizira konkretne stvari o kojima je na sastanku razgovarano, pozivajući se na dogovor koji je u tom smislu postignut.

Fond za otvoreno društvo i Fakultet političkih nauka (FPN) u Beogradu najavili da će nastaviti da organizuju sastanke predstavnika vlasti i opozicije o izborima a da će teme narednih razgovora biti finansiranje kampanje, pristup medijima, birački spisak i izborna administracija, kao i obezbeđivanje biračkog prava svim građanima.

Prvi sastanak održan je u utorak na FPN a na sastanku su prisustvovali predstavnici vladajuće Srpske napredne stranke, opozicionog Saveza za Srbiju i drugih stranaka, predstavnici nevladinog sektora i struke.