Svetislav Basara jedan od urednika Službenog glasnika

Vesti 09. apr 201514:47 > 14:49
Tanjug/Oksana Toskić

Službeni glasnik predstavio je danas novi urednički kolegijum u kojem su Gojko Tešić, Svetislav Basara, Goran Petrović, Vladimir Kecmanović, Jovica Aćin i Branko Kukić.

U edicijama koje će pokrenuti će se naći i Dnevnici Emira Kusturice, publicistika Feđe Dimovića iz Beogradskog sindikata i Muharema Bazdulja, beleške i prepiske Koče Popovića koje daju novi pogled na posleratnu istoriju, novi pogledi na rad Vuka Karadžića i 157 izdanja srpske i svetske književnosti i nauke o književnosti.

Direktorka Glasnika Jelena Trivan je izjavila da su takav uređivački kolegijum i izdanja dokaz da je Službeni glasnik ponovo elitni izdavač i javno preduzeće s dobrim poslovanjem.

Ona je navela da je Službeni glasnik jedno od retkih javnih preduzeća koje je samo u dva meseca u jakoj tržišnoj konkurenciji povećalo prodaju službenih izdanja za 52 odsto, a prodaju knjiga za 26 odsto, navodi se u saopštenju.

Službeni glasnik će u narednim mesecima otvorati knjižare širom Srbije a time biti i jedno od retkih preduzeća koje otvara nova radna, održiva mesta bez pomoći države i subvencija. Za samo dva meseca, dva puta smo uplatili dobit u budžet Republike dokazavši da se još može poslovati drugačije i odgovorno, kao i da kultura nije trošak države“, rekla je Trivan.