Večeras mogući jaki pljuskovi, sutra promenljivo oblačno i svežije

Vesti 02. avg 201913:21 > 13:23
Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se posle podne i uveče u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima, a tokom noći i u ostalim delovima zemlјe očekuje pojava obilnih plјuskova sa grmlјavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina se očekuje u centralnim i jugoistočnim krajevima. Vetar će biti umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura kretaće se od 16 do 19, najviša od 25 do 28 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i svežije, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Krajem dana predvidja se postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar će biti umeren, severozapadni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura biće oko 19 stepeni, najviša oko 25.

U Srbiji će u nedelju biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i redjom pojavom kratkotrajnih pljuskova, uglavnom u planinskim predelima. Od ponedeljka će biti pretežno sunčano uz porast temperature.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za subotu, 3. avgust 2019. godine:

Većini hronično obolelih i osetlјivih osoba savetuje se poseban oprez usled nepovolјne biometeorološke situacije. Najizraženije tegobe mogu osetiti srčani bolesnici i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu razdražlјivosti i glavobolјe.