Suprugu Predraga Malog navodno pratio Englez, KRIK čeka detalje

Vesti 09. avg 201916:33 > 16:37
Screenshot

I dalje nema zvaničnih informacija o tome ko je osoba sa inicijalima N.A - koji je saslušan u tužilaštvu zbog navodnog praćenja supruge Predraga Malog, brata ministra finansija. Za N1 je rečeno samo da mu je posle saslušanja ukinuto zadržavanje. No, kako je i uobičajeno, manjak zvaničnih podataka nadomešćuju pisanja tabloida.

Japansko praćenje u engleskoj izradi. Tako bi iz natpisa tabloida moglo da se protumači šta se vidi na ovoj fotografiji na kojoj je osoba za koju su najpre tvrdili da je novinar KRIK-a koji primenjuje metodu japanskog praćenja, da bi danas bilo objavljeno da se radi o Englezu.

Objavljena je neposredno nakon istraživanja KRIK-a o bratu aktuelnog ministra finansija Predragu Malom i imovini koju mu je ustupila firma „Milenijum tim“, rado viđen izvođač na državnim tenderima.

Ko je zaista na fotografiji za koju su tabloidi tvrdili da prikazuje novinara KRIK-a koji uhodi suprugu ministrovog brata, ne zna se – poznati su samo inicijali N.A. – osobe koja je saslušana u tužilaštvu iz koga za N1 kažu da mu je nakon saslušanja ukinuto zadržavanje.

POVEZANE VESTI

„I mi pokušavamo da dobijemo detalje o toj osobi, s obzirom na to da od početka tvrdimo da nije bio naš novinar, niti da ima bilo kakve veze sa našom redakcijom. Mislim da je do insistiranja da je u pitanju novinar KRIK-a došlo zbog toga što su tabloidi, a i predstavnici vlasti, želeli da skrenu pažnju sa našeg otkrića“, kaže Bojana Jovanović iz KRIK-a.

Predsednik Srbije kaže da ni on nije obavešten o detaljima, iako su ga saradnici, kako je rekao, obavestili o spekulacijama.

„Čekam da me nadležni obaveste, ako me budu obavestili, ali sam siguran da će biti vrlo interesantno. I državljanstvo te osobe i šta će ta osoba da kaže. Da vidimo tog Engleza iz SNS-a, pošto sam video na društvenim mrežama, što me je moj mlađi kolega Mirović obavestio da su pričali, da su lagali da je to nekog SNS angažovao. A jeste, mi smo išli u Englesku i angažovali smo Engleza da prati bebu i ženu Predraga Malog. To je bila svetska zavera, pa će narod biti oduševljen kada čuje takve podatke“, kazao je Aleksandar Vučić.

U KRIK-u celu situaciju posmatraju veoma ozbiljno, s obzirom na to da su posle prvih natpisa da je reč o njihovom novinaru usledile čak i pretnje.

„Sad imamo nove natpise tabloida da je to neki Englez koji ima prebivalište u Srbiji. Dakle, i dalje ništa ne znamo, a mi smo i prvi koji želimo da se otkrije o čemu se tu radi, s obzirom na to da smo bili lažno optuženi da smo uhodili osobe, da smo ugrožavali nečiju bezbednost“, navodi Bojana Jovanović.

Nepoznata je i činjenica da li su građani doprineli da se utvrdi ko je osoba sa fotografije, jer je MUP čak i raspisao nagradu od pola miliona dinara za informacije.

Tužilaštvo ćuti i o tome da li je neko nagradu dobio.