Tepić o Dačićevom letu u Antaliju: Da li je to ministar putovao kroz vreme

Vesti 14. avg 201913:07 > 13:16
FoNet/Zoran Mrđa

Potpredsednica Stranke slobode i pravde i poslanica u Skupštini Srbije Marinika Tepić upitala je ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića kako je 12. avgusta putovao državnim avionom u Antaliju na sastanak koji je bio dan ranije, odnosno 11. avgusta, kao i ko je istim avionom leteo do Skijatosa i Tunisa.

„Da li je to Dačić putovao kroz vreme unazad pa je krenuo 12. avgusta da bi na sastanak stigao 11. avgusta? Ili je pak u Antaliju otišao 5. avgusta da bi otvorio konzulat u Jedrenu, tamo čekao čitavih šest dana na sastanak sa svojim turskim kolegom i tek sutradan se vratio u Beograd“, upitala je Tepić u pisanoj izjavi. 

PROČITAJTE I:

Ona je upitala i ukoliko je tamo ostao nedelju dana, koje je sve državničke poslove ministar obavljao tokom boravka u Antaliji, koji finansiraju građani Srbije. 

„Stranka slobode i pravde zahteva od Vlade Srbije da dostavi spisak putnika koji su leteli državnim avionom registarskih oznaka YU-BNA 5. i 12. avgusta. Taj spisak i formalno postoji, jer se predaje aerodromskim službama prilikom svakog leta, kako komercijalnih kompanija tako i privatnih i državnih letova“, rekla je Tepić. 

Ona je navela da SSP zahteva od Vlade da obavesti građane ko je istim avionom 16. jula leteo do Skijatosa, a 27. jula do Tunisa, kao i sa kojim je grčkim, odnosno tuniškim ministrom održan sastanak. 

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kazao je da je on putovao u Antaliju, navodeći da su neke opozicione partije ranije upitale ko je putovao avionom u to tursko letovalište, kao i da je tamo imao sastanak sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom.

Stranka slobode i pravde ranije je saopštila da zahteva od nadležnih državnih organa da saopšte ko je i zašto avionom u vlasništvu Srbije putovao u tursko letovalište Antalija, 5. i 12. avgusta ove godine.