UNICEF poziva Beograđane da pomognu izgradnju igrališta za decu sa invaliditetom

Vesti 20. avg 201921:31 > 21:36
Unicef Srbija/ Milenković

UNICEF poziva stanovnike Beograda da pomognu izgradnju inkluzivnih igrališta za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u Srbiji.

U avgustu je uz uplatnicu JKP „Infostan“ stigla i namenska uplatnica UNICEF-a na kojoj građani mogu da upišu željeni iznos donacije koja je namenjena izgradnji inkluzivnih igrališta u Srbiji. Građani Beograda tako mogu da pomognu doniranjem željenog iznosa na uplatnicama UNICEF-a koje su im stigle ovog meseca, saopšteno je iz te organizacije.

UNICEF radi na izgradnji inkluzivnih igrališta na participativan način, uz učešće roditelja i lokalnih samouprava, kako bi igrališta sadržala adekvatne sprave i rekvizite koji će biti pristupačni za decu i njihove porodice i kako bi bila održiva. Jedno od igrališta biće izgrađeno na Adi Ciganliji.  

Ovakva vrsta prostora za igru obezbediće deci sa različitim tipovima fizičkih, senzornih i intelektualnih smetnji u razvoju priliku da se igraju i imaju pozitivno iskustvo kroz učenje uz igru. Najveća radost svakog deteta je mogućnost da se igra i socijalizuje sa drugom decom.  

UNICEF poziva sve Beograđane da nastave da neguju humanost i prepoznatljiv duh solidarnosti i da kroz donacije za izgradnju inkluzivnih igrališta učestvuju u stvaranju jednakih šansi za svako dete u našoj zemlji.