Vučić: Zamoliću nadležne da pokažu snimak sa naplatne rampe kod Doljevca

N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će "učiniti sve što je u njegovoj moći" da mediji dobiju snimak nadzornih kamera sa naplatne rampe kod Doljevca od 31. januara ove godine, za vreme udesa u kom je učestvovalo vozilo tadašnjeg direktora "Koridora Srbije" Zorana Babića. U toj nesreći poginula je jedna osoba.

„To ću da uradim, ja Vas molim da izađete na televiziju da se izvinite za sve laži koje smo izgovarali o ovom slučaju. I ništa više. Da li zaista mislite da bih bio budala da pogledam snimak i da vam kažem da je to tako. A da znam da taj snimak postoji koji bi dokazivao nešto drugo“, kazao je Vučić u intervjuu za Glas Amerike.

Vučić je rekao da je video snimak i da je on „užasan“.

„Snimak je užasan, a pošto vidim da izražavate sumnju, ja ću da zamolim nadležne države organe kao predsednik Republike da vam pokaže to. Da vidite kakvim ste se lažima služili svih prethodnih meseci“, izjavio je Vučić.

POVEZANE VESTI

On je rekao i da se politika ne vodi na „čapras divanima i šupljim pričama“.

„Ja ću sa velikom pažnjom i željom da iščekujem vaše izvinjenje. Kao što vidite na čapras divanima i šupljim pričama ne može da se zasniva suština politike. A to je suština politike onih koji bi da sruše uspešniju, pristojnu i moderniju Srbiju. I u tome neće uspeti“, kazao je Vučić.

Preduzeće „Putevi Srbije“ odbilo je dva puta da Televiziji N1 dostavi snimke sa naplatne rampe kod Doljevca.

Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavilo je krajem avgusta Južnim vestima službene beleške, to jest zapisnike sačinjene posle nesreće na naplatnoj rampi Doljevac. Ime Zorana Babića, ali i ostalih učesnika nesreće je „zamagljeno“.

U beleškama se navode neki detalji, ali je Babićevo ime i ime njegovog vozača na svim mestima zamagljeno. Posle nekoliko meseci čekanja i naloga Povernika za informacije od javnog značaja da se beleške dostave, Južnim vestima dostavljeno je devet zapisnika, sačinjenih na licu mesta, u Kliničkom centru i Policijskoj upravi Niš.

One potvrđuju da su u udesu učestvovala tri vozila: “škoda superb”, “opel astra” i “folksvagen pasat”.

Prema izjavama očevidaca na samoj naplatnoj rampi, kako piše u jednoj belešci, nesporno je da je “škoda” izazvala udes.

U udesu koji se dogodio 31. januara na naplatnoj rampi kod Doljevca poginula je Stanika Gligorijević, a pet je teže ili lakše povređeno.