Stojković: Odgovorio sam ministarstvu i Šarčeviću – imao sam telefon i u Srbiji

Vesti 24. avg 201916:41 > 16:45
N1

Genetičar Miodrag Stojković, koji je napustio Srbiju i iz Leskovca otišao na Harvard, objavio je na Tviteru da je dobio mejl s molbom za broj telefona kako bi ga kontaktirao ministar Mladen Šarčević, a na koji je, kako je preneo, odgovorio da je imao telefon i dok je bio u Srbiji.

„Poštovani. Ministar Mladen Šarčević želeo bi da Vas kontaktira lično, pa bih Vas zamolio za neki broj telefona koji koristite u Americi“, piše u mejlu koji je dobio, naveo je Stojković sadržaj dobijene poruke.

„Ministarstvo dobilo moj mejl: Poštovani, zahvaljujem na e-mail poruci i želim svako dobro, imao sam telefon i dok sam bio u Srbiji“, objavio je svoj odgovor Stojković.

Genetičar i vlasnik specijalne bolnice za lečenje steriliteta u Leskovcu izjavio je ranije da je na Harvard otišao „gladan nauke i komunikacije sa ljudima koji ga neće popreko gledati jer navija za druge“.

„Kada smo Petra i ja dobili ponudu, bilo je teško odvojiti se od Leskovca. Ali proveli smo godine u pokušaju da shvatimo zašto sistem mrzi onoga ko drugačije misli, zašto je bezuspešno dokazivanje da treba prozvati i kazniti falsifikatore diploma a ne one koji na njih ukazuju“, rekao je za novi broj Nedeljnika Stojković, koji se na univerzitetu Harvard trenutno bavi istraživanjem matičnih ćelija.