Tenk ispred stadiona "Rajko Mitić"

Vesti 26. avg 201920:57 > 20:58
N1

Ispred ulaza na stadion Crvene zvezde Rajko Mitić danas popodne postavljen je neuobičajen eksponat.

Radi se o tenku T-55, koji je, prema pisanju Večernjih novosti, bio borbeno vozilo jugoslovenske vojske iz vremena rata s početka devedesetih.

Na tenku je cev zalivena, a na njega je sa prednje strane po postavljanju bila okačena zastava navijača Crvene zvezda sa natpisom „Severna armija“.

Hrvatski Jutarnji list je postavku ispred stadiona okarakterisao kao „morbidnu provokaciju“, navodeći da su navijači Zvezde i ranije koristili motiv tenka kombinovan sa transparentom na kom je ćirilicom ispisano „Vukovar“.

Postavljanje ovog eksponata Crvena zvezda je na zvaničnoj Fejsbuk stranici propratila uz komentar da „Marakana sad ima još jednu atrakciju“.

Kao objašnjenje za ovu „akciju“, prenele su Večernje Novosti, stoji da je „poznat slogan navijača da je proradila Zvezdina mašina, pa će tenk sada ispred severne tribine i simbolizovati taj poklič“,.

Postavljeni tenk nije u funkciji, a kako taj list nezvanično saznaje, dar je jedne firme navijačima.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela u telefonskom razgovoru za N1 nije želeo da komentariše da li klub stoji iza postavljanja tenka, a pojašnjenje nismo uspeli da dobijemo ni od generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića.