Predao se kum Marka Milićeva

Vesti 15. apr 201516:31 > 16:33
N1

Kum Marka Milićeva, optuženi Bratislav Vesović, predao se sudu, 13 dana, pošto mu je ponovo određen pritvor i sproveden je u Okružni zatvor u Beogradu.

Portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu Igor Veličković rekao je Tanjugu da se Vesović danas javio sudu, gde mu je uručen primerak rešenja o određivanju pritvora.

Njega je nakon toga preuzela sudska straža i postupila u skaldu sa rešenjem.

Vesović je 20. marta bio pušten da se brani sa slobode odlukom postupajućeg sudije, pošto je tog dana izneo svoju odbranu.

Međutim, nakon žalbe tužilaštva, rešenjem krivičnog vanpretresnog veća Trećeg osnovnog suda u Beogradu 2. aprila, pritvor mu je ponovo određen.

Vesović je optužen za krivicno delo pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

On je u svojoj odbrani negirao da je pomogao Milićevu da sakrije vozilo nakon nesreće u kojoj je usmtio Luku Jovanovića prošlog leta na Brankovom mostu.

Vesović tada nije želeo da kaže čije je vozilo „kantrimen“, odnosno od koga ga je Milićev nabavio, navodeći da mu je Milićev rekao samo „da je njegov vlasnik uticajna ličnost“.

Milićev je takođe u pritvoru.

Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je reč o ukradenom automobilu i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je automobile krala u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila „lada“ i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo „mini kantrimen“. Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.