U Novom danu Smajlović i Stupar o političkoj doslednosti, gost i Tihomir Stanić

Vesti 03. sep 201915:42 > 15:46
N1

U sutrašnjem Novom danu u temi jutra bavićemo se političkom doslednošću. Koliko je ima u današnjoj politici? Da li je ona vrednost koja se ceni i koliko uopšte obraćamo pažnju na to šta su nam političari poručivali juče, a šta je to što nam govore danas?

Da li ih držimo za reč ili zaboravljamo na njihova data obećanja? Da li se danas uopšte isplati biti politički dosledan i šta to znači? O ovoj temi razgovaraćemo sa Ljiljanom Smajlović, kolumnistkinjom Nedeljnika i Slobodanom Stuparom, nekadašnjim novinarom BBC-a.

U rubrici prelistavanje štampe naš gost biće glumac Tihomir Stanić dobitnik Gran pri „Naisa“ na proteklom 54. festivalu glumačkih ostvarenja „Filmski susreti“ u Nišu za ulogu Dagija u filmu „Delirijum tremens“.

Startap kidZ 22. i 29. septembra organizuje Challenge za osnovce. Sva deca između 9 i 13 godina po prvi put imaće priliku u UŠĆU da probude inovatore u sebi i da svoje veštine upotrebe za rešavanje biznis zadataka, kroz koje će ih voditi stručan kadar, sa bogatim iskustvom. O ovom događaju razgovaraćemo s Oliverom Zulović i Jelenom Đurović.

Unicef poziva tehnološke startap-ove da se prijave za investiciju od 100.000 dolara po timu. Šansu imaju svi timovi koji doprinose smanjenju jaza između obrazovanja i zapošljavanja i čiji rad je usmeren na povećanje dostupnosti interneta. Vladimir Trkulja iz Unicefa govoriće o tome u Novom danu.

Najavićemo i manifestaciju „Evropska noć istraživača“ uživo iz laboratorije u Institutu za molekularnu genetiku i genetski inženjering u Beogradu.