Na Merdaru zaplenjen "porše" od 100.000 evra

Vesti 05. sep 201911:38 > 11:39
Uprava carina

Carinici su na prelazu Merdare, sa Kosovom, zaustavili i zadržali skupoceni automobil porše "911 Carrera 4 GTS" nemačkih registarskih oznaka u vrednosti od skoro 12 miliona dinara, odnosno oko 100.000 evra. Autmobil nije bio registrovan, niti prijavljen, saopštila je Uprava carina.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku kaznio vozača (48), albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Nemačkoj, novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Pregledom dokumentacije utvrđeno je da porše nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio, navela je Uprava carina.

„Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi“, navodi se u saopštenju.

Luksuzni automobil bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina, navedeno je u saopštenju.