Skat: Amerika smatra Srbiju partnerom u borbi protiv terorizma

Vesti 11. sep 201911:21 > 11:22
Tanjug/Sava Radovanović

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat rekao je da je borba protiv terorizma nešto čemu stalno moraju da budu posvećeni, kao i da Amerika smatra Srbiju partnerom u toj borbi.

Skat je to izjavio povodom 18. godišnjice napada na kule bliznakinje u Njujorku, na Vašington i Pensilvaniju, kada je poginulo više od 3.000 ljudi.

„Borba protiv terorizma je nešto čemu moramo da budemo posvećeni stalno i veoma smo ponosni što tu možemo da ubrojimo i Srbiju kao partnera u borbi protiv terorizma“, rekao je ambasador SAD za RTS.

On je rekao da su svi znali da su napadi na SAD 11. septembra 2001. godine promenili svet trajno, kao i percepciju borbe protiv terorizma.

„Svi smo znali, makar podsvesno, da se svet promenio taj dan i da borba protiv terorizma nije nešto egzotično na Srednjem istoku ili južnoj Aziji, već je to na našem pragu takođe“, rekao je Skat.

On je dodao da su se, nažalost, slike iz Njujorka i Vašingtona ponovile i u Parizu, Londonu, Briselu.

Skat je podsetio da već devetu godinu zaredom Ambasada SAD na današnji dan u saradnji sa Crvenim krstom Srbije organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.