Vučić: Upad u Rektorat izraz nemoći, intervencija policije se neće desiti

Vesti 15. sep 201911:47 > 11:54
Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je upad studenata iz pokreta "1 od 5 miliona" u zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu izraz njihove nemoći i želje da izazovu intervenciju policije, kako bi rekli da je to ugrožavanje autonomije univerziteta, ali da se to neće desiti.

„Neće biti intervencije policije. Nek rade šta hoće, meni je važno da Rektorat funkcioniše“, rekao je Vučić novinarima u Pranjanima, istovremeno pitajući kakvo je to poštovanje institucija kad u Rektorat upadaju u kratkim pantalonama.

POVEZANE VESTI

 On je zapitao i kako je neko, kao što je Srđan Marković, student sa 30 godina, zašto nije fakultet završio na vreme, pre sedam godina, i to uporedio sa situacijom kako kad bi njegova ćerka, koja ima 17 godina, sad išla u jaslice.

Odgovarajući na pitanje u protestu u Beogradu u subotu uveče i odlasku pred Komoru izvršitelja, Vučić je ukazao da je to zanimanje uvela bivša vlast i da su izbršitelji zakletvu polagali pred ministrom pravde Snežanom Malović.

„Oni juče betoniraju, gipsaju (vrata Komore izvršitelja) sve one koje su oni birali. Oni su nam uveli taj izvršiteljski sistem, njihove porodice uzimaju velike plate od toga, i onda im mi krivi“, naglasio je Vučić.