Članovi Ne davimo Beograd na Trgu Republike postavili "spomenik" Goranu Vesiću

Vesti 16. sep 201918:22 > 18:24
Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd postavila je na Trgu Republike "spomenik" zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću.

Neposredni povod za postavljanje spomenika je činjenica da su centralnom gradskom trgu, samo nekoliko nedelja nakon rekonstrukcije, potrebne popravke, navela je ta inicijativa.

Ovo nije prvi put da grad mora da popravlja tek završene projekte, što jasno govori o kvalitetu naručenih radova, dodali su članovi Ne davimo Beograd. 

N1

„Ali nije ovo jedini razlog zbog koga Goran Vesić zaslužuje spomenik. Beograd na čijem je čelu danas je poligon brojnih otimačina javnih i prirodnih dobara, brojnih specijalnih i povlašćenih projekata koji su iznad zakona, sumnjivih dilova namenjenih zaradi korumpirane političke elite“, dodaje se.

Inicijativa je poručila da ovaj spomenik treba da bude opomena da nikada više ne dozvolimo da se na čelu Beograda nađe kako su naveli „korumpirana politička elita“ i pozvali su da se ljudi uključe u borbu da se grad vrati u ruke građana.

Radomir Lazović iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd rekao je da je u paralelnoj realnosti o kojoj aktuelna vlast priča, za sve što je uradio Vesić zaslužio spomenik.

„Odlučili smo se za ovaj čin jer živimo u paralelnoj realnosti u kojoj nas uveravaju da živimo neko zlatno doba, da plate rastu, da se rekonstruišu ulice i trgovi po najvišim standardima, da živimo u gradu koji treba da bude zelena prestonica Evrope i slično, a živimo u gradu koji je sa svih strana okovan lažima i u toj paralelnoj realnosti Vesić za ono što je uradio ovom trgu i gradu zaslužuje spomenik“, rekao je Lazović.

Spomenik je u liku Gorana Vesića koji u rukama nosi žičaru, čija je izgradnja inače najavljena od Kalemegdana do Ušća.