Popović: Ne očekujem da vlast posreduje, nećemo tražiti intervenciju policije

Vesti 17. sep 201908:26 > 08:34
N1

Ne očekujem da vlast posreduje u razgovorima između predstavnika Beogradskog univerziteta i studenata koji su u Rektoratu, mi imamo direktnu komunikaciju, izjavila je rektorka Ivanka Popović. Ona je rekla da niko iz Rektorata nije tražio i ne planira da traži intervenciju policije.

Popović je za Blic rekla da zahtevi za smenu bilo kog člana Vlade Srbije nisu u nadležnosti Univerziteta, a tako ni Siniše Malog.

POVEZANE VESTI

„U ovom trenutku je teško predvideti kada će se odblokirati Rektorat“, dodala je ona i navela da smatra da blokada nije najbolji način da se pokaže podrška Univerzitetu kako to tvrde studenti koji su ga blokirali.

Popović je ukazala i da svi oni koji su učestvovali u dešavanjima u petak, u zgradi Rektorata, mogu dobro da se zamisle kako i na koji način su kompromitovali autonomiju Univerziteta, navodeći da su u petak došle dve grupe.

„U jednoj su zaista bila lica različitog uzrasta, ali nisu nosili nikakva stranačka obeležja, tako da ne mogu da znam da li su to bili članovi Srpske napredne stranke“, rekla je Popović.