Vacićeva Srpska desnica postala deo vlasti u Niškoj Banji

Vesti 18. sep 201909:55 > 09:59
N1

Potpunom promenom političkih ideja, prelaskom iz Pokreta socijalista u Srpsku desnicu, odbornica i zamenica predsednika Skupštine u Niškoj Banji Suzana Stamenković, "uvela" je partiju Miše Vacića u vlast u toj opštini, pišu Južne vesti. Stamenković kaže da se za prelazak iz levice u desnicu odlučila jer je zaključila da Nišu fali "nova politička misao".

Za novu odbornicu Srpske desnice u Banji dileme nema – njena nova partija jeste deo vlasti u Banji. „Ostajem deo većine i ništa se nije promenilo“, kazala je Stamenković, a pišu Južne vesti.

Ipak, iako kaže da je u skupštinske klupe Stamenković ušla kao deo koalicije koju je na poslednjim lokalnim izborima okupio SNS, lider naprednjaka u Niškoj Banji i predsednik Opštine Dejan Jovanović ne želi, kako kaže, da samostalno i bez konsultacije donosi zaključak da li je Srpska desnica deo koalicije ili ne.

„Ne bih ja to tako lomio, ni da jesu, ni da nisu u koaliciji. Ona ima svoj mandat. Moraćemo da zauzmemo neki zvaničan stranački stav. Moram o sledećim koracima da se konsultujem sa Gradskim odborom“, rekao je Jovanović.

On je potvrdio da nova predstavnica partije MIše Vacića jeste deo vladajuće većine u parlamentu, da je i dalje zamenica predsednika parlamenta, ali da tamo nije na stalnom radu.

„Ona je do sada bila članica naše odborničke grupe. Kako će to dalje da se reflektuje, da li će da formira sa nekim drugim odborničku grupu… nama to i nije toliko bitno jer nam je većina i bez nje stabilna u Banji, a uskoro će i izbori, tako da nije to za mene nešto čime bi se zabrinjavao u ovom trenutku“, rekao je Jovanović.

Izborna lista SNS, na kojoj su bili i predstavnici Pokreta socijalista, dobila je najviše glasova Banjaca na lokalnim izborima 2016. godine. Od 19 ima osam odbornika, a većinu čine u koaliciji sa dva odbornika Jedinstvene Srbije i jednim odbornikom SPS.

Na pitanje o čudnom političkom zaokretu i prelaska sa leve na desnu stranu političkog spektra, Stamenković je odgovorila: „Da, ali vi zaboravljate da sam ja bila i član Srpske radikalne stranke“.