Teodorović: Studenti da insistiraju na akademskim, a ne političkim zahtevima

Vesti 18. sep 201911:00 > 11:04
N1

Akademik Dušan Teodorović poručio je studentima koji blokiraju Rektorat Univerziteta u Beogradu da treba da insistiraju na akademskim, a ne političkim zahtevima.

Teodorović smatra da studenti, umesto insistiranja na smenjivanju ministra finansija, treba da traže precizan rok do kojeg će se okončati procedura u kojoj se utvrđuje da li je sporni doktorat Siniše Malog plagijat.

„Treba da se zna kada će se okončati ta bruka Univerziteta u Beogradu“, rekao je Teodorović za FoNet i dodao da su u nekim uređenijim zemljama takvi rokovi mere mesecima, a ne godinama.

POVEZANE VESTI

Teodorović rektorki u Beogradu Ivanki Popović poručuje da treba da pribegava akademskim, a ne birokratskim rešavanjima spornih situacija poput doktorata Siniše Malog.

„Kao prvi čovek Univerziteta, ona bi trebalo da jasno iznese svoj stav“, smatra Teodorović.

On ocenjuje da Univerzitet u Beogradu u ovom trenutku pokazuje nedostatak hrabrosti zbog toga što se radi o značajnom čoveku režima.

Fakultet organizacionih nauka ima rok do 26. oktobra da se izjasni o osporenoj doktorskoj disertaciji Siniše Malog i da svoj odgovor pošalje Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, prenosi Danas.

Iako je Odbor na sednici održanoj 15. jula, odlučio da predmet bude vraćen FON na ponovno odlučivanje i rok za to je bio dva meseca, zbog letnje pauze on je počeo da teče tek od 26. avgusta.

Tim povodom, akademik Teodorović kaže da nije pravni stručnjak, ali da je pitao one koji to jesu, a oni smatraju da kolektivni godišnji odmori ne treba da odlaže donošenje odluke za koju je rok 60 dana.