Čomić o posredovanju Mekalistera: Podržavamo pomoć EU, žalim što ne možemo sami

Vesti 18. sep 201914:39 > 14:49
N1

Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić rekla je, najavljenog posredovanja predsedavajućeg Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera u dijalogu stranaka o izbornim uslovima, da DS podržava "sve dobre usluge EU".

POVEZANE VESTI

 „Podžavamo sve dobre usluge EU, moje lično žaljenje je što ne postoji doraslost vremenu i političkom trenutku da to uradimo u interesu Srbije i srpskih građana i bez EU. Ne zahteva para, ne zahteva ništa, osim volje, znanja i vešitna za dijalog, a bez dijaloga ne može apsolutno ništa“, rekla je ona.

Natan Albahari iz PSG rekao je da se taj pokret zalaže da se dijalog nastavi.

„Imali smo do sada teške runde dijaloga, ali PSG se zalaže da se dijalog nastavi. Biće izazov, ali želimo da iscrpimo sve moguće metode i opcije u okviru dijaloga da obezbedimo barem neke uslove da se održe slobodni i fer izbori“, rekao je Albahari.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je prethodno da je „dobrodošao angažman“ predstavnika Evropskog parlamenta u cilju povratka međustranačkog dijaloga u Skupštinu Srbije i jačanja parlamentarne kulture dijaloga i dodala da je taj odgovor prosledila u pismu predsedavajućem Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta Dejvidu Mekalisteru.