Simić: Odluka CIK protivzakonita, treba da bude dodatni motiv Srbima da glasaju

Vesti 18. sep 201919:14 > 19:17
N1

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kazao je da se odlukom Centralne izborne komisija Kosova da se 6. oktobra na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu glasa samo sa kosovskim dokumentima ne daje mogućnost Srbima da biraju svoje legitimne prestavnike.

On je za TV Most ocenio da „će to definitivno uticati na broj Srba koji će moći da iskoriste svoje pravo glasa nakon protivzakonite odluke CIK, ali i takođe protivzakonita odluka Suda u Prištini“.

POVEZANE VESTI

„Mi smo i očekivali ovakvu odluku, jer je činjenica da se institucionalnim nasiljem pokušava prekrojavanje izborne volje Srba”, rekao je Simić.

On je naveo da to, sa druge strane, daje dodatni motiv predstavnicima Srpske liste da još više rade i objasne građanima koliko je potrebno da 6. oktobra iskoriste svoje pravo.

„Oni kojima je to omogućeno, kako bi izabrali one koji će zastupati interese Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao je Simić i izrazio uverenje da su to predstavnici Srpske liste.

Vrhovni sud u Prištini odbio je žalbu koju je podnela Srpska Lista na odluku CIK, da se na vanrednim parlamentarnim izborima koji se održavaju 6. oktobra može glasati samo uz kosovska dokumenta.