Dete u vrtiću popilo asepsol umesto vode

Vesti 18. sep 201921:25 > 21:39
N1

U predškolskoj ustanovi "Naša radost" u Rači vaspitačica je greškom detetu, umesto vode, dala da popije asepsol, dete je na intenzivnoj nezi i nije životno ugroženo, preneo je RTS.

Samo nekoliko sati pošto je Jelena Radovanović dvoipogodišnju ćerku odvela u vrtić, vaspitačica ju je pozvala da dođe po dete, jer joj nije dobro, piše RTS.

Lekari u Rači nisu mogli da ustanove zašto dete ima tegobe, pa je porodica krenula u Kragujevac. Na pola puta, prema rečima dede, vaspitačica im je javila da je devojčica umesto vode, popila asepsol. 

Kako mi je ćerka ispričala, na tom stolu, u učionici ili nekoj drugoj prostoriji, bila je flašica na kojoj je pisalo ime jednog proizvođača vode, ispričao je deda devojčice. „Vaspitačica, ne znajući šta je u flašici, dete je zatražilo vodu, ona mu je dala vodu i istog trenutka je počelo da povraća“, rekao je Tomislav Veljković, deda devojčice. 

Devojčica je smeštena na intenzivnu negu i nije životno ugrožena. U obdaništu u Rači tvrde da sredstva za održavanje higijene drže u posebnim prostorijama. Na pitanje kako je onda moguće da se asepsol nađe u flašici za vodu kažu da je greškom sipan tu.

„Polomila se flašica u kojoj je bio asepsol. Utvrdiće se kroz postupak ko je odgovoran. Naravno, svi odgovorni snosiće posledice u skladu sa zakonom“, ističe direktorka predškolske ustanove „Naša radost“ Ljubina Jeftić.

Uz zahvalnost vaspitačici što im je rekla šta se desilo, porodica Radovanović traži i odgovornost.

„Razgovarajući sa doktorima, da je gutalj manje-više popijen, ne zna se šta bi bilo“, rekao je Tomislav Veljković. 

O slučaju je obaveštena policija, nadležno tužilaštvo i inspekcijske službe. Oni će utvrditi ko je odgovoran za taj događaj.