Devojčica koja je u vrtiću popila asepsol oporavlja se u bolnici

Vesti 19. sep 201909:49 > 09:54
N1

Dvoipogodišnja devojčica koja pre dva dana zbrinuta na intenzivnoj nezi Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, pošto je u vrtiću "Naša radost" u Rači umesto vode popila asepsol u stabilnom je zdravstvenom stanju i van životne opasnosti, rečeno je agenciji Beta u Kliničkom centru u Kragujevcu.

„Urađena je potrebna dijagnostika, ali je neophodno da se njeno stanje i dalje prati pod nadzorom lekara“ rekla je portparolka Kliničkog centra Vanja Đorđević.

Deda devojčice Tomislav Veljković je rekao da je devojčica zatražila vodu i vaspitačica joj je dala iz kupovne flašice koja je bila na stolu u prostoriji gde se nalaze deca, ne znajući da je u njoj umesto vode bio asepsol.

Devojčica je odmah počela da povraća, i o njenom stanju su obevešteni roditelji.

Pošto u Domu zdravlja u Rači nisu mogli da utvrde uzrok tegoba, roditelji su krenuli za Kragujevac, a usput su od vaspitačice saznali šta se tačno dogodilo.

Veljković kaže da je cela porodica šokirana onim što se dogodilo u vrtiću jer je nedopustivo da se higijenska sredstva nalaze „na dohvat ruke“ dece u obdaništu.

On je rekao da je slučaj prijavljen policiji i da očekuje da nadležni organi reaguju.

Direktorka Predškolske ustanove „Naša radost“ Ljubina Jeftić je ranije medijima rekla će se utvrditi kroz postupak ko je odgovoran i da će svi odgovorni snositi posledice u skladu sa zakonom.