Antonijević: Predlog SNS korak napred, sada postoji nešto opipljivo

Vesti 19. sep 201912:42 > 12:45
N1

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društo Milan Antonijević izjavio je posle 6. okruglog stola vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka (FPN), da dokument sa predlogom mera koji je predala Srpska napredna stranka predstavlja "korak napred" i da sada, šest meseci pred izbore, postoji "nešto opipljivo".

Nakon šestog sastanka na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, Antonijević je novinarima rekao da će dokument biti dostavljen svima, bez obzira da li su učestvovali u okruglim stolovima ili su se u međuvremenu „isključili“.

On je naveo da će dokument biti izrađen za sedam dana.

Antonijević je rekao da će Fondacija sigurno učestvovati i u dijalogu između evropskih parlamentaraca i opozicije i vlasti i da ne mora nužno da znači da je ovaj 6. okrugli sto na FPN poslednji, jer su vrata za pregovore uvek otvorena.

Na šestom okruglom stolu o izbornim uslovima, održanom na FPN, Srpska napredna stranka predložila je set mera koje je vlast spremna da implementira kako bi unapredila izborne uslove.

Ministar policije Nebojša Stefanović, koji je učestvovao na okruglom stolu na Fakultetu političkih nauka, kaže da to nije konačan set mera, da će dodatne mere biti predložene u ponedeljak posle dodatnih konsultacija sa koalicionim partnerima.