Miloš Jovanović: Razgraničenje otvara pitanje stvaranja "velike Albanije"

Vesti 21. sep 201922:14 > 22:17
N1

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da bi predaja celog Kosova, ili njegovog najvećeg dela kroz ideju razgraničenja, otvorila pitanje stvaranja velike Albanije, ali bi stvorila i nestabilnost u celom regionu.

“Povratno bi se otvorilo pitanje BiH, odnosno Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore. Jedna ogromna nestabilnost, a ja ne želim nestabilnost i ratove, već želim mir i da se dalje razvijamo”, rekao je Jovanović za Lozničke novosti, prilikom otvaranja novih prostorija DSS u tom gradu.  

On je naveo da je potrebno nastaviti borbu na međunarodnoj sceni za povlačenje priznanja Kosova i dodao da je „ovo što radi Dačić dokaz da je to moguće“. Jovanović je dodao da Srbima na Kosovu treba pomagati materijalno, logistički, strateški, ali i garantovati bezbednost ako Albancima padne na pamet da pokušaju da nešto rešavaju oružjem. 

Govoreći o političkoj situaciji u Srbiji, lider DSS-a je ocenio da u zemlji postoji „bolestan politički sistem“, da je potrebna promena izbornog sistema, kao i debeogradizacija Srbije.

„Ne mogu ja iz Beograda da dođem u Loznicu i pričam o zagađenju, čišćenju, komunalnim preduzećima, lokalnim šerifima ili lokalnim dobrim ljudima. Mora se vratiti priča lokalnim samoupravama u ekonomskom pogledu“, zaključio je Miloš Jovanović.