Sinani: Razgovori rektorke i studenata u Rektoratu idu u dobrom smeru

Vesti 24. sep 201911:41 > 13:44
N1

Razgovori rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović i studenata koji blokiraju zgradu Rektorata "idu u dobrom smeru" rekao je novinarima prodekan Filozofskog fakulteta Danijel Sinani, jedan od učesnika pregovora.

On je novinarima, posle dvočasovnih razgovora u Rektoratu, najavio da će „najverovatnije“ biti objavljeno zajedničko saopštenje rektorke i studenata.

Sinani je potvrdio i da će posle sastanka učesnici dati izjave novinarima.

Sastanak rektorke je počeo oko 11 časova, a učesnici blokade ovog puta su pustili predstavnike medija da snime početak tog susreta i da u holu zgrade sačekaju izjave.

Studenti iz udruženja „Jedan od pet miliona“ već više od 10 dana drže pod blokadom zgradu Rektorata tražeći od rektorke Ivanke Popović da predloži premijerki Ani Brnabić da smeni ministra finansija Sinišu Malog zbog spornog doktorata.

Nakon jučerašnjeg razgovora, rektorka Popović je izjavila da je sastanak protekao konstruktivno i da su „korak bliže dogovoru“.

„Verujem da ćemo doći do rešenja koje je dobro za ceo Univerzitet u Beogradu“, rekla je rektorka novinarima u ponedeljak.

Aktivistkinja udruženja „Jedan od pet miliona“ i studentkinja Valentina Reković ocenila je tada da su razgovori sa rektorkom bili odgovorni i konstruktivni i dodala da je tema pregovora „i dalje da se na čistinu iznese istina o doktoratu ministra finansija Siniše Malog“.