Đilas: Sramota da predsednik vređa rektorku, i da to radi iz zgrade UN

Vesti 24. sep 201917:06 > 17:08
Izvor: Tanjug / Filip Krainčanić

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je da je sramotno da predsednik jedne države "vređa" rektorku državnog univerziteta i da je "dodatno sramota" da to radi iz zgrade Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku.

POVEZANE VESTI

„Na Beogradskom univerzitetu je da donese odluku da li je Siniša Mali ukrao doktorat od više raznih autora ili ne. Napadati rukovodstvo Univerziteta za to što se zalaže da se to pitanje posle pet godina reši u najkraćem mogućem roku, jeste još jedan dokaz da svi koji drugačije misle automatski bivaju obeleženi i protiv njih se pokreće kampanja koordinisana iz jednog centra, koji se nalazi na Andrićevom vencu“, naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

Đilas je naveo da rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović „zaslužuje sve pohvale“ za sve što čini za univerzitet, kao i za „strpljenje i toleranciju“ koju je pokazala u prethodnih desetak dana.

„Zahvaljujući njoj i celom rektorskom kolegijumu, ali i požrtvovanju i zrelosti studenata, nadjeno je rešenje prihvatljivo za sve, osim za one kojima su stranački i lični interesi iznad interesa države i društva“, rekao je Đilas.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da podržava ljubav izmedju rektorke Beogradskog univerziteta Ivanke Popović i studenata ispred Udruženja Jedan od pet miliona koji su blokirali Rekotrat i da je super što Popović „nije 15 dana ušla u svoju kancelariju“.