Gradonačelnik Leskovca o nasilju nad bivšom suprugom: Svako ima porodičnu tajnu

Vesti 01. okt 201921:07 > 21:10
Južne vesti/ B.A

U pisanju o presudi da je udarao pištoljem, psovao, šutario i pucao u blizini glave bivše supruge, gradonačelnik Leskovca i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Goran Cvetanović vidi politički udarac opozicije, uz napomenu da "svako ima neku svoju porodičnu tajnu". Na dodatna pitanja o ovom slučaju, Cvetanović nije želeo da govori, pišu Južne vesti.

Više od nedelju dana prošlo je bez oglašavanja Cvetanovića u vezi sa informacijama iz nepravosnažne presude iz 1997. godine koje su dospele u javnost, prema kojima je pretukao svoju bivši suprugu, uz završnicu sa metkom pored njene glave.

Ipak, Cvetanović je odlučio da je pravo mesto da o tome govori prilikom obilaska gradilišta na Zelenom putu. Kaže da ne prati medije, ali smatra da je pisanje o njemu maslo opozicije da bi mu smanjila kredibilitet, prenose Južne vesti.

Dodaje da svako ima nešto iz porodice što ne bi voleo da se iznosi u javnost.

„Svako ima neku svoju porodičnu tajnu i svako ima nešto što ne bi voleo da se tako iznosi. Kada neko piše, treba da razmišlja o porodici, treba da razmišlja o deci, treba da razmišlja o širokoj populaciji koju zahvata i treba da razmišlja da se sutra vrlo brzo to okrene i da se piše u suprotnom pravcu“, kaže Cvetanović.

Novinari su preko Cvetanovićeve portparolke pokušali da dobiju dodatni komentar u vezi sa krajnjim ishodom ovog slučaja i odgovor na pitanje da li će podneti ostavku.

Međutim, portparolka je rekla da Cvetanović više neće govoriti o ovoj temi.

Podsetimo, pet meseci zatvora i 3.000 dinara trebalo je, prema nepravosnažnoj presudi Opštinskog suda, da Cvetanovića „koštaju“ krivična dela izazivanje opšte opasnosti i lake telesne povrede koje je načinio 29. maja 1997. godine.

Presuda u koju smo imali uvid doneta je dve godine nakon incidenta, 1999.