Albanci napali gimnazijalce iz Prokuplja u Italiji, dvoje povređeno

Vesti 04. okt 201918:12 > 18:19
Freeimages/lusi

Najmanje dva prokupačka gimnazijalca zadobila su povrede u tuči koja se desila pod još nerazjašnjenim okolnostima kada su ih navodno napala dvojica Albanaca, nakon čega im je pružena pomoć u lokalnoj italijanskoj bolnici.

Njihov povratak iz Italije, gde su na sedmodnevnoj ekskurziji, očekuje se u nedelju, kada će se znati i više detalja o incidentu, javile su „Južne vesti„.

Da je došlo do incidenta potvrđuje načelnik Školske uprave za Nišavski i Toplički okrug Dragan Gejo koji kaže da se čuo sa direktorom Gimnazije Dragoslavom Minićem, koji je i vođa puta. Ističe da su đaci sada potpuno bezbedni.

Razgovarao sam sa direktorom Dragoslavom Minićem lično telefonom i ono što sam saznao od njega je da, dok su šetali gradom predviđenom rutom u večernjim satima, dva mlađa Albanca sa italijanskim pasošem pritrčala otpozadi i udarila dva dečaka iz grupe pesnicom po glavi, a nakon toga pobegli.

Jedan učenik je dobio manju povredu po glavi, a drugi posekotinu na usnama i naduven nos. Oni su nakon pregleda u lokalnoj zdravstvenoj ustanovi pušteni i ekskurzija se nastavlja – kaže Gejo za Južne vesti.

Načelnik Školske uprave dodaje i da se čuo telefonom i sa pomoćnikom ministra za srednje škole, ističe i da je incident snimljen video-nadzorom i da su italijanski karabinjeri ubrzo nakon toga identifikovali i uhvatili dvojicu napadača, dok je direktor Minić dao izjavu u policiji.

Roditelji đaka na ekskurziji, koji su i obavestili novinare o ovom incidentu, kažu da su zabrinuti i da su u svakodnevnom kontaktu sa svojom decom, a da trenutno imaju kontradiktorne informacije kako se u stvari desio incident, te da ih niko iz škole zvanično nije obavestio o tome. Na ekskurziji u Italiji inače boravi 99 učenika prokupačke Gimnazije.