PUF: Vlast je odgovorna za zastrašivanje novinara N1

Vesti 16. okt 201916:22 > 16:25
N1

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) podržao je protest Grupe za slobodu medija ispred Vlade Srbije koji će biti održan večeras nakon što su dve maskirane osobe - "fantomi", ubacile 500 letaka u dvorište zgrade Televizije N1.

Ocenjujući da je reč o „nedopustivom pritisku i zastrašivanju novinara“, PUF je u saopštenju naveo da iza tog čina stoje „naprednjaci angažovani u drugoj smeni, da na kukavički način rade i govore ono što Vučić misli“ i poručio organizatorima protesta da „njihova meta ne treba da budu ‘fantomi’ već dobro poznata lica koja rade u zgradi vlade“.

„Kao što se ne može svako bedno piskaralo zaposleno u Informeru nazivati novinarem, tako ni sve osobe s maskama na licu nisu fantomi“, stoji u saopštenju. 

Neformalna Grupa za slobodu medija održaće večeras u 18 časova protest ispred zgrade Vlade Srbije povodom toga što su dve maskirane osobe – „fantomi“, ubacile 500 letaka u dvorište zgrade Televizije N1.

„Na lecima je ispisano ‘Republika Srbija, doviđenja. Dobrodošli u Luksemburg’, što je sasvim jasna poruka da novinari koje režim ne uspeva da kontroliše, nisu dobrodošli u Srbiji, da za njih nema mesta ovde i da bi ih trebalo proterati, izbrisati, onemogućiti“, ocenjeno je u saopštenju neformalne Grupe za slobodu medija.