DS osudio Šešeljeve pretnje Milojku Pantiću

Vesti 19. okt 201917:44 > 17:46
N1

Demokratska stranka osudila je pretnje koje je lider radikala Vojislav Šešelj uputio novinaru Milojku Pantiću na društvenim mrežama, ocenjujući da je "dugodišnje tolerisanje siledžijskog ponašanja i fašističke tehnologije proizvodnje neprijatelja već isuviše pogađalo ovu zemlju i građane".

Stranka je u saopštenju navela da „ne smeju više svi slobodoumni biti taoci mržnje i nehumanosti Šešelja i njegovih političkih pokrovitelja“.

„Oštro osuđujemo nekažnjen govor mržnje, raspirivanje šovinizma i otvorene pretnje koje Vojislav Šešelj upućuje čestitim i hrabrim pojedincima koji se ne ustručavaju da izraze javno neslaganje sa svim pogrešnim, štetnim i bezumnim što su nam Šešelj i njegovi nastavljači u stvarnost i politički život uneli“, stoji u saopštenju.

Ocenjujući da Vojislav Šešelj „sve radi po diktatu Aleksandra Vučića“, demokrate su navele da očekuju od predsednika Srbije da osudi izjave „svog političkog oca i mentora“.

„Još uvek je sveže sećanje na stravične pretnje Šešelja upućivane premijeru Zoranu Đinđiću, i Vučića Slavku Ćuruviji, koje su, na žalost, ostvarene, kao i bezumnost, primitivizam i zastrašujuća agresivnost kojom se Vojislav Šešelj odnosio prema potpredsednici Demokratske stranke Aleksandri Jerkov“, piše u saopštenju.

Reagujući na Pantićev autorski tekst u listu Danas u kom ga je nazvao „nacionalističkom huljom“, lider radikala Šešelj napisao je na svom Tviter profilu da će formirati „bataljon grobara koji će sve izdajnike, poput Milojka Pantića, zakopati duboko, duboko“.